Werkwijze

Ik werk psychoanalytisch.

Deze therapievorm gaat ervan uit dat we ons niet altijd bewust zijn van wat ons drijft; 'iets' herhaalt zich keer op keer, we lopen vast zonder goed te weten hoe dit komt of zonder dat we er vat op krijgen.

U wordt uitgenodigd om te spreken. 

Door vrijuit te spreken zonder kritiek en beoordeling kan u ontdekken wat deze onbewuste inhouden zijn, hoe ze u beïnvloeden... . Door het uitspreken ervan krijgen ze een plaats in uw bewuste (levens)verhaal, gaat u oude patronen herkennen en ontstaat de mogelijkheid om ze te veranderen. Er ontstaat een vrije keuze. Een eigen manier om in het leven te staan.

Er bestaan geen kant en klare oplossingen voor datgene waar u op botst. Ik kan u geen behandelplan voorleggen of richtlijnen geven die u verder een gemakkelijk leven garanderen.

Psychotherapie is er voor diegene die wenst te spreken over wat moeilijk te zeggen valt, ondraaglijk of onbegrijpelijk is. Ik help u om uw verhaal te vertellen, exploreren, verdiepen, verlichten, verwerken, ... .

Tijdens de eerste gesprekken diepen we uw klachten verder uit. Naargelang het probleem en vraag zullen in samenspraak verdere afspraken gemaakt worden.

De frequentie is minimaal 1x per week. 

Ook meerdere sessies per week zijn mogelijk.